Fantastická pečená tekvica s cesnakom z kuchyne portálu Ženy v meste. Recept, ktorý sa oplatí vyskúšať. Tekvica je plná vitamínov a živín, potešte svoje zdravie.

Fantastická pečená tekvica s cesnakom

Aj toto leto nám nadelilo bohatú úrodu tekvice. Chcete pripraviť niečo naozaj veľmi chutné a nenáročné na prípravu? Tekvica je výborná na pečenie. Vyskúšajte osvedčený recept obľúbenej kuchyne portálu Ženy v meste. Prekvapte svoju rodinu.

Pečená tekvica s olivovým olejom a cesnakom je fantastická, zdravá a výživná. Hodí sa nielen ako príloha k rozličným jedlám, ale zachutí vám aj bez všetkého. Je to úžasná pochúťka. Garantujeme. Napíšte nám do komentárov ako vám chutila. Ďakujeme. Tu sú naše 3 skvelé recepty z tekvice Hokkaido.

 

 

Inšpirujte sa originálnym receptom na pravú hokkaido polievku.

Pečená tekvica s cesnakom recept

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Počet porcií: 3-4

 

 

 

Jednoduchá pečená tekvica s cesnakom - ingrediencie

  • 2 ks menšia alebo 1 ks väčšia tekvica (biela, žltá, oranžová)
  • 4-6 polievkových lyžíc olivového oleja 
  • 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • na dochutenie: soľ, celá rasca, mletá červená paprika, sušená zelenina bez soli (vegeta, ak používate), kurkuma (výborná na kĺby)
  • papier na pečenie

 

 

Fantastická pečená tekvica s cesnakom. Foto - Nela

 

Pečená tekvica s cesnakom - postup receptu       

  1. Najprv si očistíme tekvicu, ktorú zbavíme striedky a ošúpeme. Potom ju umyjeme a osušíme. Ja som mala domácu, oranžovú a bielu. Tekvicu nakrájame na kocky. Cesnak očistíme a roztlačíme, môžeme aj posekať nadrobno.
  2. Kocky tekvice dáme do väčšej misky, pridáme olivový olej (ja ho pridávam viac, cca 6 polievkových lyžíc), roztlačený cesnak a dochutíme korením. Dôkladne premiešame. Môžeme zvoliť aj obľúbené čerstvé bylinky. 
  3. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie (uľahčí nám to čistenie plechu), rozložíme ochutené kocky tekvice a pečieme pri teplote 180 oC do zmäknutia, cca 20-30 minút  podľa potreby. Podávame na teplo i studeno.

Tip na záver: Pri čistení tekvice striedku s jadierkami rozhodne nevyhadzujte. Pripravte si z nej úžasný zeleninový vývar, ktorý vám bude pripomínať mäsový. Je veľmi chutný, ľahký a výživný. Kliknite na recept nižšie. Dobrú chuť. Skúste aj naše recepty rýchle a chutné.

Vyskúšajte aj recept na vývar z dužiny tekvice, patizónu či cukety