Talianska panna cotta

  • Čas prípravy: 45 minút
  • Čas tuhnutia: minimálne 2 hodiny
  • Počet porcií: 2 poháre

Panna cotta je taliansky, smotanovo-ovocný dezert. Doslova sa aj prekladá ako varená smotana, ktorá je tradične zohriata a v nej sa rozpúšťa želatína, cukor a vanilka. Najčastejšie sa podáva s rôznymi ovocnými polevami, ovocným želé, poprípade s karamelovou alebo čokoládovou polevou. My sme konkrétne použili želé z mrazeného lesného ovocia. Závisí však ako vždy od vašej preferencie a na čo máte v momente prípravy väčšiu chuť!

Jednoduchý dezert, na ktorý nepotrebujete veľa ingrediencií a aj tie sú ľahko dostupné vo všetkých našich obchodoch. Samotná príprava taktiež netrvá príliš dlho, jediné, na čo si musíte vyhradiť čas je tuhnutie v chladničke, ktoré trvá minimálne 2 hodiny, ideálne dokonca celú noc. Poďte s nami do toho! Veľa šťastia prajeme!

Máme pre vás aj tento lahodný a navyše zdravý dezert v pohári z marhúľ. Vyskúšajte!

Panna cotta: Ingrediencie

Na smotanový krém:

  • 250 ml smotany na šľahanie (33%)
  • ½ ČL mletej vanilky 
  • 2 PL cukru, resp. podľa vašej chuti
  • 2 plátky želatíny
  • 3 PL studenej vody 

Na ovocné želé:

  • 200 g mrazenej lesnej zmesi
  • 2 PL cukru 
  • 2 plátky želatíny
  • 3 PL studenej vody

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Panna cotta: Postup talianskeho receptu nájdete nižšie v našej fotogalérií