Talianska panna cotta
- Čas prípravy: 45 minút
- Čas tuhnutia: minimálne 2 hodiny
- Počet porcií: 2 poháre
Panna cotta je taliansky, smotanovo-ovocný dezert. Doslova sa aj prekladá ako varená smotana, ktorá je tradične zohriata a v nej sa rozpúšťa želatína, cukor a vanilka. Najčastejšie sa podáva s rôznymi ovocnými polevami, ovocným želé, poprípade s karamelovou alebo čokoládovou polevou. My sme konkrétne použili želé z mrazeného lesného ovocia. Závisí však ako vždy od vašej preferencie a na čo máte v momente prípravy väčšiu chuť!
Jednoduchý dezert, na ktorý nepotrebujete veľa ingrediencií a aj tie sú ľahko dostupné vo všetkých našich obchodoch. Samotná príprava taktiež netrvá príliš dlho, jediné, na čo si musíte vyhradiť čas je tuhnutie v chladničke, ktoré trvá minimálne 2 hodiny, ideálne dokonca celú noc. Poďte s nami do toho! Veľa šťastia prajeme!
Máme pre vás aj tento lahodný a navyše zdravý dezert v pohári z marhúľ. Vyskúšajte!
Tip z nášho eshopu
Panna cotta: Ingrediencie
Na smotanový krém:
- 250 ml smotany na šľahanie (33%)
- ½ ČL mletej vanilky
- 2 PL cukru, resp. podľa vašej chuti
- 2 plátky želatíny
- 3 PL studenej vody
Na ovocné želé:
- 200 g mrazenej lesnej zmesi
- 2 PL cukru
- 2 plátky želatíny
- 3 PL studenej vody