Fantastická cviklová omáčka na cestoviny. Nech sa páči, recept na skvelú omáčku z cvikly so značkou Ženy v meste. Lahodná omáčka na cestoviny, ktorá poteší aj vaše zdravie. Uvarte si celozrnné alebo špaldové cestoviny a máte výborný fit obed či večeru.
Fantastická cviklová omáčka na cestoviny - fotorecept kliknite
Špagety, špirály, ale aj slimáčiky s vynikajúcou cviklovou omáčkou. Naša omáčka je aj bez lepku, ak zvolíte bezlepkové cestoviny, táto pochúťka bude vhodná aj pri tejto intolerancii. Fantastická cviklová omáčka z dielne kuchyne portálu Ženy v meste pre celú rodinu.
Cestoviny. Receptov na obľúbené cestoviny nie je nikdy dosť. Dnes prichádzame s novinkou. Recept na skvelú lahodnú omáčku z cvikly. Poviete si obyčajné jedlo? Naozaj? Veď práve cvikla je skutočným pokladom pre naše zdravie. Vyskúšajte.
Ak chcete vynikajúcu cviklovú omáčku s cestovinami vylepšiť, pridajte navrch opečené kúsky kurcie mäsa. Inšpirujte sa. Dobrú chuť vám želáme.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov na cestoviny, stačí si iba vybrať úžasné cestoviny s mäsom, zeleninou, zapekané, omáčky, cestovinové šaláty - kliknite
Vyskúšajte aj recept najlepšie fliačky so sladkou (hlávkovou) kapustou, tradičné a chutné
Fantastická cviklová omáčka na cestoviny - jednoduchá a veľmi chutná
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet porcií: 4
Najlepšie cestoviny s cviklovou omáčkou a kukuricou - ingrediencie
na 1 porciu rátame cca 100 g cestovín
- 400 g obľúbených cestovín - špagety, špirálky, rezance (celozrnné, špaldové, bezlepkové)
- 1 malá lyžička soli na varenie cestovín
- 3 polievkové lyžice masla
- 1 ks cibuľa strednej veľkosti
- 3 ks uvarená cvikla strednej veľkosti
- plná hrsť mrazenej kukurice (alebo malá plechovka sterilizovanej kukurice)
- plná hrsť obľúbeného strúhaného syra (eidam, gouda, parmezán, môže byť aj niva, parmezán)
- 180-250 ml šľahačková smotana
- zopár polievkových lyžíc kyslej smotany alebo bieleho jogurtu (podľa chuti)
- mlieko podľa potreby (na zriedenie omáčky)
- na dozdobenie: strúhaný parmezán
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, drvená (mletá) rasca, trochu kurkumy (pôsobí protizápalovo, výborná na kĺby), citrónová šťava podľa chuti
Fantastická cviklová omáčka na cestoviny. Foto - Nela
Najlepšie cestoviny s cviklovou omáčkou a kukuricou - postup receptu
- Uvarenú a ošúpanú cviklu nastrúhame, môžeme na tenšie alebo hrubšie rezančeky.
- Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, potom si ju na masle orestujeme do sklovita.
- K cibuli pridáme aj nastrúhanú cviklu a korenie (soľ, čierne korenie, rascu, kurkumu).
- Cviklu chvíľu orestujeme a pridáme kukuricu, môžeme zvoliť mrazenú či sterilizovanú.
- Tento zeleninový základ na omáčku dusíme cca 10 minút. Potom pridáme aj smotanu.
- Do cviklovej omáčky pridáme aj nastrúhaný syr podľa obľuby. Omáčku ešte povaríme.
- Do omáčky pridáme kyslú smotanu, môžeme aj biely jogurt, omáčka bude lahodnejšia.
- Cviklovú omáčku môžeme zriediť mliekom, ak je hustá, dochutíme aj citrónovou šťavou.
- Uvarené cestoviny pridáme k omáčke, premiešame, pridáme ešte nastrúhaný parmezán.
Tip na záver: Cviklu je vhodné uvariť aj deň vopred, pretože potrebujeme na jej uvarenie približne hodinu. Môžeme ju zakúpiť už hotovú, uvarenú, ktorá je v obchodoch bežne dostupná.
Dobrú cestovinovú chuť.
Inšpirujte sa recept na rýchle a zdravé špagety s paradajkami a parmezánom