Výborný vianočný mazanec s marhuľami a brusnicami, overený recept. Vyskúšajte výborný recept na skvelý domáci mazanec z kuchyne portálu Ženy v meste, ktorý pripravila naša čitateľka v súťaži s ingredienciami spoločnosti Billa.
Vianočný mazanec s marhuľami a brusnicami, recept overený
Tradičné vianočné koláče patria medzi najvyhľadávanejšie recepty na webovem portáli Ženy v meste a ponuka je pomerne bohatá.
Naša čitateľka Katarína Smržová sa v našej vianočnej súťaži s ingredianciami značky Billa rozhodla do našej ponuky priespiť svojim receptom na vianočný mazanec.
Recept sa jej tak podaril, že sme sa ho rozhodli na našom portáli publikovať. Vyskúšajte aj vy jej recept na skvelý vianočný koláč a dajte nám v diskusii pod článkom vedieť, ako sa vám podaril.
Vianočný mazanec patrí medzi obľúbené slovenské koláče. Veríme, že sa vám tento recept bude páčiť. Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj obľúbený recept na hneď mäkké vianočné perníčky
Vianočný mazanec s marhuľami a brusnicami - ingrediencie
Cesto na mazanec
- 200 ml vlažného mlieka
- 1/2 kocky droždia
- 400 g polohrubej múky
- 80 g krupicového cukru
- 1 žĺtok 80 g rozpusteného masla
- štipka soli
- nastrúhaná kôra z jedného citróna
Ešte budeme potrebovať: 1 vajíčko na potretie, sušené brusnice BILLA, sušené marhule BILLA, mandľové plátky
Mazanec s marhuľami a brusnicami. Foto - Katarína Smržová
Vianočný mazanec s marhuľami a brusnicami - postup receptu
- Vo vlažnom mlieku s 1 lyžičkou cukru rozdrobíme droždie. Chvíľu necháme odstáť, aby vznikol kvások.
- V miske zmiešame múku, cukor, žĺtok, rozpustené maslo, štipku soli a citrónovú kôru. Prilejeme pripravený kvások a rukou vypracujeme hladké cesto. Správne vymiesené cesto sa oddeľuje od stien nádoby.
- Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste. Potom cesto znova premiesime, pridáme celé brusnice Billa a na menšie kúsky nakrájané sušené marhuľe značky Billa a necháme znova vykysnúť.
- Mazanec potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme plátkami mandlí. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút.
Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás aj recept na skvelé pardubické perníky