Rýchle domáce pečené zemiakové čipsy. Nech sa páči, ďalší jednoduchý recept so značkou Ženy v meste. Vaše deti sa isto potešia, domáce čipsy chutia predsa úžasne.

Pečené domáce zemiakové čipsy - fotorecept kliknite

Máte mlsnú chvíľu na nejakú pochúťku. Obľubujete čipsy? Áno, aj také si môžeme občas pokojne dopriať. Pripravte si však čipsy s nami, domáce, ktoré sú určite zdravšie ako z obchodu.

Domáce zemiakové čipsy si upečte na repkovom oleji. Prečo?

Možno ste nevedeli, ale repkový olej je lisovaný za studena bez pridania chemických látok a má vyššiu teplotu zadymenia, viac ako 240 °C. To znamená, že má vyššiu odolnosť voči vysokým teplotám. Rýchle domáce zemiakové čipsy z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov zo zemiakov. Nech sa páči, vyberte si z našej širokej ponuky najlepšie recepty zo zemiakov, zemiaky na rôzne spôsoby

 

Recept zo zemiakov dokonalá zemiaková kaša, tajomstvo ako pripraviť skvelú zemiakovú kašu

 

Fantastické domáce zemiakové čipsy

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 2

Chrumkavé domáce zemiakové čipsy - ingrediencie

  • 5-6 ks zemiak strednej veľkosti
  • repkový olej podľa potreby
  • na dochutenie: soľ podľa chuti

 

 

Rýchle domáce zemiakové čipsy. Foto - Nela

 

Chrumkavé pečené zemiakové čipsy - postup receptu 

  1. Pripravíme si zemiaky, najlepšie je zvoliť mastnejší druh, nie zemiaky sypké.
  2. Zemiaky (so šupkou) krájame na tenké plátky, potom ich dôkladne osušíme.
  3. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej. Pomaly uložíme plátky zemiakov.
  4. Čipsy pečieme na oleji z každej strany do zlatistej farby. Trvá to zopár minút.
  5. Čipsy ukladáme na papierový obrúsok, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
  6. Domáce čipsy ešte osolíme podľa chuti a môžeme podávať. Chutia úžasne.

Tip na záver: Ak máte viac času, plátky zemiakov namáčajte do studenej vody aspoň na 30 minút, aby sa zbavili prebytočného škrobu. Potom je potrebné ich dôkladne osušiť. Domáce čipsy budú ešte chutnejšie.

Dobrú čipsovú chuť.

Vyskúšajte aj vynikajúce pečené zemiaky na panvici