Najlepšia zelená špargľa na pare, recept ako pripraviť chutnú zelenú špargľu. O recept ako pripraviť skvelú pochúťku sa s kuchyňou portálu Ženy v meste podelila autorka knihy Tak ma mama naučila.
Zelená špargľa na pare, recept
Špargľa je u nás každý rok populárnejšia. Recepty ako si doma pripraviť zelenú špargľu sú veľmi populárne aj na našom webe zenyvmeste.sk.
"Moja sezónna dizajnová záležitosť. Keď treba v kuchyni vyčarovať niečo chutné za pár minút," hovorí spisovateľka Lucia Chrenko.
Recept ako pripraviť chutnú špargľu na pare je z jej unikátnej kuchárskej knihy Tak ma mama naučila [kliknite].
Pripravte si skvelú a chutnú zeleninu spolu s ňou. Špargľu na pare podávame s domácou tatarkou. Želáme dobrú chuť.
Máme pre vás aj recept na špargľový krém, alebo si prirpavte špargľu na masle.
Špargľa na pare, ingrediencie
(pre 4 osoby)
- 20 ks zelenej špargle
Špargľa na pare s domácou tatarkou, obľúbený recept. Foto - Tak ma mama naučila
Zelená špargľa na pare, postup receptu
- Špargľu umyjeme, odkrojíme z nej drevnaté konce, a ak treba, spodnú časť výhonkov ešte trocha ošúpeme.
- Do hrnca s trochou vody dáme parák. Skontrolujeme, či voda nesiaha až po parák - nechceme, aby sa špargľa varila, ale iba parila. Vložíme špargľu a prikryjeme. Necháme pariť asi 5 minút, podľa hrúbky.
- Špargľu chceme mať chrumkavú, al dente, teda ju musíme priebežne kontrolovať. Špargľu podávame s domácou tatarkou - kliknite na recept.
Dobrú chuť. Skúste aj ďalšie recepty zo špargle. Alebo aj náš návod ako ošúpať špargľu.
Vyskúšajte aj skvelý kôprový prívarok so špargľou, recept ako pripraviť špargľou