Skvelé slané palacinky, recept so šampiňónmi, čím naplniť slané palacinky. Vyskúšajte dobrotu z kuchyne portálu Ženy v meste.

Slané palacinky so šampiňónmi, čím naplniť slané palacinky - fotorecept kliknite

Palacinky sú príliš chutné jedlo na to, aby ich niekto nepoznal. Dnes už poznáme variácie z rôznych druhov múk, s mliekom i bez neho či v kombinácii s netradičnými ingredienciami.

Palacinky sú mnohotvárne a prispôsobivé rôznym chuťovým nárokom.

Vďaka tomu nie je náročné popustiť uzdu svojej fantázii a pripraviť palacinky na množstvo spôsobov – nielen ako raňajkovú alternatívu či sladký dezert, ale aj verziu naslano.

Slaná verzia palaciniek poslúži hladným adeptom ako výdatný obed či večera. Pre dnešok som si pre Vás pripravila jednoduchý recept na palacinky naslano šo šampiňónmi.

Vyskúšajte aj recept na pravú taliansku minestrone polievku

 

Klasické palacinky

Hrnčekové palacinky

Základný recept na palacinky

Palacinky s tvarohom

Slané palacinky

Banánové palacinky

Hruškové palacinky

Kváskové palacinky

 

 

Vynikajúce slané palacinky so šampiňónmi – ingrediencie

(3-4 porcie / cca 12 plnených palaciniek)

Palacinkové cesto:

  • 3 decilitre mlieka
  • 2 decilitre vody
  • 1 deciliter oleja
  • 200 gramov hladkej múky
  • 2 vajcia
  • Štipka soli

Recept čím naplniť slané palacinky - ingrediencie na náplň

  • 400 gramov šampiňónov
  • 2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • Čierne korenie podľa chuti
  • 150 gramov nastrúhaného tvrdého syra
  • 250 mililitrov kyslej smotany
  • Hrsť čerstvej pažítky

 

 

Slané palacinky, recept. Foto - Jaja

 

Vynikajúce slané palacinky so šampiňónmi – postup receptu

  1. Suroviny na palacinkové cesto zmiešame a pripravíme si z neho na oleji samotné palacinky. S olejom to netreba preháňať, koniec-koncov ho máme už v ceste. Na opečenie každej palacinky nám tak stačí pár kvapiek oleja.
  2. Cibuľu a šampiňóny nakrájané na malé kúsky spolu s pretlačeným cesnakom a čiernym korením necháme podusiť na panvici. Šampiňóny majú tú výhodu, že sa nedusia dlho, a tak ste s týmto krokom za 5-7 minút hotoví.
  3. Keď je šampiňónová zmes podusená, pridáme pažítku posekanú nadrobno a panvicu odstavíme zo sporáka.
  4. Pridáme kyslú smotanu, zamiešame a necháme chvíľočku odležať, aby sa nám v zmesi krásne premiešali chute.
  5. Syr si nastrúhame nadrobno.
  6. Na každú palacinku pridáme časť z nastrúhaného syra a naň časť šampiňónovej zmesi. 
  7. Palacinky zrolujeme a môžeme podávať.

Dobrú chuť! 😊

Vybrali sme pre vás aj recept na výborné domáce čerstvé zeleninové lečo