Skvelá zeleninová polievka s mäsovými knedličkami. Vyskúšajte recept na sviatočnú polievku z kuchyne portálu Ženy v meste.
Sviatočná polievka s haluškami a mäsovými knedličkami - fotorecept kliknite
Zeleninovú polievku s krupicovými haluškami a mäsovými knedličkami ste už určite vyskúšali. Pripravte svojej rodine rýchlu, výdatnú, ale hlavne chutnú polievku, ktorú môžete servírovať pri rôznych príležitostiach.
Portál Ženy v meste vám ponúka ďalší fantastický recept do zbierky. Polievka so zeleninou, haluškami a mäsovými knedličkami ulahodí nielen oku, ale poteší aj vaše chuťové poháriky. Dobrú chuť! 🥦🥕
Vybrali sme pre vás aj recept na šošovicovú polievku špeciálne pre deti - kliknite
Zeleninová polievka s mäsovými knedličkami
- Čas prípravy: 45 minút
- Počet porcií: 5
Zeleninová polievka s mäsový knedličkami a krupicovými haluškami - ingrediencie
- 3 ks mrkva strednej veľkosti
- 3 ks zemiak menší
- 1 plná hrsť kukurica mrazená
- 1 ks malá cibuľka
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice masla (olivového oleja)
na halušky:
- 1 ks vajce
- krupica podľa potreby (cca 8 zarovnaných polievkových lyžíc)
na mäsové knedličky:
- 200 g mleté mäso (bravčové chudé, kuracie)
- soľ, mleté čierne korenie
na dochutenie polievky:
- mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, celá rasca, kurkuma, vegeta bez soli (nemusí byť), petržlenová vňať
Sviatočná zeleninová polievka s mäsovými knedličkami. Foto - Nela
Zeleninová polievka s haluškami a mäsovými knedličkami - postup receptu
- Najprv si pripravíme všetky ingrediencie. Mrkvu a zemiaky očistíme a umyjeme. Mrkvu nakrájame na malé, zemiaky trošku väčšie kocky.
- Vajce si vidličkou rozšľaháme. Pridáme štipku soli a krupicu podľa potreby, aby nám vzniklo vláčne cesto. Krupica ešte napučí.
- Na mäsové guličky – knedličky použijeme mleté mäso. Najlepšie je zvoliť bravčové chudé, ale vhodné je kuracie. Pomleté mäso ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- A začneme s prípravou polievky. Cibuľu nakrájame nadrobno. Na masle alebo olivovom oleji ju opražíme do sklovita. Pridáme nakrájanú mrkvu a restujeme na miernou ohni cca 5 minút. Opražená mrkva nám polievku pekne zafarbí. Odstavíme. Zasypeme mletou červenou paprikou, premiešame.
- K orestovanej mrkve pridáme mrazenú kukuricu. Zeleninu zalejeme vodou (cca 2 l) a necháme variť. Opatrne vkladáme malé guľky z mletého mäsa, ktoré si tvarujeme prstami. Polievka nesmie prudko vrieť, aby sa knedličky nerozpadli.
- Vývar dochutíme soľou, mletým čiernym korením, celou (drvenou) rascou, vegetou, troškou kurkumy (výborná na kĺby). Pridáme celý alebo rozpolený cesnak.
- Po 10 minútach varenia pridáme nakrájané zemiaky. Potom zavárame halušky, buď použijeme sito na halušky, alebo halušky môžeme vykrajovať nožom, lyžicou.
- Polievku varíme ďalších cca 15-20 minút. Môžeme priliať ešte vodu podľa potreby, prípadne polievku dochutiť.
- Dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť. 🥦🥕
Vyskúšajte aj recept na super rýchlu polievku zo zeleného hrášku