Výborné olivové pesto, osvedčený recept. Vyskúšajte si pripraviť domáce pesto zo zelených olív podľa nášho receptu.
Výborné olivové pesto - fotorecept kliknite
Pesto je jednou z potravín, ktoré u nás doma miluje nielen moja rodina, ale aj priatelia. Taliani to v Janove skutočne dotiahli do dokonalosti. Ak si pesto ešte doma urobíte podľa vlastnej chuti, nič vám nebráni v tom, aby ste si užili nezabudnuteľný gastronomický zážitok.
Fantázii sa pri ňom medze nekladú. Najčastejšie však ide o kombináciu bazalky, olivového oleja, parmezánu a píniových orieškov. Vyskúšajte aj ďalšie recepty na pestá z kuchyne portálu Ženy v meste a napíšte nám pod článkom ktoré vám chutili a jedno, ktoré je najlepšie! Ďakujeme! 👌
Vyskúšajte aj recept na chutné pikantné paradajkové pesto, recept originál 🍅
Pesto z olív - ingrediencie
- hrsť čerstvej bazalky
- ½ hrnčeka zelených olív
- 3 PL mandľových lupienok
- ½ hrnčeka strúhaného parmezánu
- 2 strúčiky cesnaku
- 230 ml olivového oleja
- soľ
Príprava domáceho olivového pesta. Foto - autorka
Olivové pesto - postup receptu
- Polovicu oleja nalejeme do nádoby, v ktorej budeme ručným ponorným mixérom naraz mixovať všetky suroviny.
- Celý čas postupne pomaličky prilievame zvyšok oleja, až nám v nádobe nevznikne nadýchaná, ale hustejšia „kaša“. Pesto natrieme buď na suché topinky, alebo horúce cestoviny.
Rada pre prípravu olivového pesta
- Ak ho nedojeme celé, dáme ho do malej nádobky a opatrne zalejeme olivovým olejom tak, ostal zvyšok pesta bol pod hladinou. Zatvoríme. V chladničke takto vydrží dlho. Koľko presne neviem, lebo pravidelne sa po ňom zapráši do týždňa.
Dobrú chuť! Skúste aj náš recept na pesto z medvedieho cesnaku bez orechov.
Prečítajte si aj recept na najlepšie pesto z medvedieho cesnaku 🐻