Vynikajúce hubové pesto, recept originál. Podarilo sa vám nazbierať čerstvé huby, alebo ste ich dostali. Vyskúšajte si z nich pripraviť hubové pesto podľa nášho receptu.
Hubové pesto, recepty z húb - fotorecept kliknite
Huby sú mimoriadne bohaté na draslík, minerály, ktoré pomáhajú znížiť vysoký krvný tlak. Už jediná porcia šampiňónov nám dodá až do 40 percent dennej hodnoty medi, ktorá je mimoriadne dôležité pri prevencii kardiovaskulárnych ochorení.
Huby sú bohaté na riboflavín, B vitamíny a selén. Dokonca podľa odborníkov sa pýšia chemoprotektívnym účinkom. Okrem toho, kto si ich obľúbi, ostane im celý život verný pre ich nezameniteľnú vôňu a chuť.
Dnes si hubové pesto už môžete urobiť kedykoľvek, vôbec to nezáleží od hubovej sezóny, aj keď sa priznávam, že čerstvé z lesa, sú najlepšie. ✨
Vyskúšajte aj recept na výborné a pikantné paradajkové pesto
Top recept
Hubové pesto recept - ingrediencie
- 25g sušených lesných, ja mám rada kozáky (úmerne aj čerstvé huby akékoľvek)
- 190 g očistených šampiňónov
- 1,5 šálky čerstvej petržlenovej vňate
- ½ šálky vlašských orechov
- 2 strúčiky cesnaku
- 3/4 šálky olivového oleja
- ½ šálky strúhaného parmezánu
- biele korenie, soľ
Vynikajúce hubové pesto, recept originál. Foto - Lucia Tomečková
Hubové pesto - postup receptu
- Sušené huby povaríme do mäkka cca 30 minút. Zatiaľ si na troche olivového oleja opražíme očistené šampiňóny, ale tak, aby sme ich nepripiekli, ale odparila sa z nich voda. Necháme vychladnúť.
- Potom už iba všetko rozmixujeme ponorným mixérom tak, že olej dolievame postupne. Na záver už iba pridáme a rozmixujeme parmezán. Osolíme a okoreníme.
Rada: Hubové pesto je výborné nielen na cestoviny, či hrianky, ale aj na mäso, do polievky či na zelený šalát. Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás aj recept na výborné olivové pesto