Famózny pomarančový dezert do pohára. Pripravte si svieži recept so značkou Ženy v meste, ktorý si zamilujete. Fantastický dezert za 15 minút bez lepku. Sladké maškrtenie.

Famózny pomarančový dezert do pohára - fotorecept kliknite

Neočakávaná návšteva a vy nemáte žiaden koláčik? Ak máte doma pomaranče, ale aj mandarinky, kyslú smotanu či hustý biely jogurt a jeden Zlatý klas, žiaden problém.

My vám poradíme ako si pripraviť úžasnú sladkú dobrotu pre maškrtné jazýčky. Iba za pár minút máte famózny pomarančový dezert do pohára na stole. Inšpirujte sa. 

Nepečiete? Kuchyňa portálu Ženy v meste myslí aj na vás. Mnoho z nás obľubuje práve tie nepečené svieže dezerty, ktoré sú nenáročné na prípravu, vyzerajú pritom efektne. Nech sa páči, vyskúšajte najlepšie nepečené dezerty v pohároch - kliknite 

Skvelá nepečená torta pre oslávenca vynikajúca nepečená tvarohová torta s ovocím

Famózny pomarančový dezert do pohára, svieži a rýchly

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Svieži pomarančový dezert do pohára - ingrediencie

  • na pomarančový puding:
  • 500 ml šťava z čerstvých pomarančov (približne 5 ks podľa šťavnatosti, ak máme iba 300 ml šťavy, môžeme doliať aj vodu, prípadne môžeme uvariť puding z pomarančového džúsu)
  • 1 Zlatý klas (40 g) alebo vanilkový puding
  • 1 ks vanilínový cukor
  • na smotanový krém:
  • 400 ml kyslá smotana alebo hustý biely jogurt
  • 1 ks vanilínový cukor
  • na zdobenie: medovka, mäta, kúsky pomaranča

 

 

Famózny pomarančový dezert do pohára. Foto - Nela

 

Svieži pomarančový dezert do pohára - postup receptu

  1. Najprv odšťavíme pomaranče, potrebujeme 500 ml šťavy. Je to približne 5 kusov.
  2. Z pomarančovej šťavy, Zlatého klasu a vanilínového cukru uvaríme vláčny puding.
  3. Ak by sa nám zdal pomarančový puding kyslejší, môžeme pridať aj ďalší cukor.
  4. Do pohárov nalejeme pomarančový puding, necháme vychladnúť, aby bol vlažný.
  5. Vychladenú kyslú smotanu (hustý biely jogurt) vymiešame z vanilínovým cukrom.
  6. Na vlažný pomarančový puding navrstívme smotanový krém. Poháre dozdobíme.

Tip na záver: Ak nemáme pomaranče, ale mandarinky, môžeme ich pokojne zameniť. Dezert bude chutiť taktiež fantasticky. Ešte vlažný puding s chladnou kyslou smotanou chutí božsky. Keď si pripravíme dezert deň vopred, pridáme viac tekutiny (1 dl), aby ostal pomarančový puding vláčnejší.

Sladké svieže maškrtenie.

 

 

Inšpirujte sa domáci pribináčik, recept ako sa robí domáci pribináčik