Výborné orechové šúľance, recept na zemiakové šúľance s orechami z kuchyne portálu Ženy v meste. Pripravte si s nami tradičné sladké hlavné jedlo.
Orechové šúľance, zemiakové šúľance s orechami
Milujem makové šúľance! Niekto si ich dáva ako sladkú bodku po obede, ja pokojne ako hlavné jedlo.
Môj manžel však mak moc nemá rád, a preto jemu pripravujem ich orechovú alternatívu.
Tá je takisto dobrá, takže zopár šúľančekov mu vždy odjem. 😉 Nech sa páči recept na výborné orechové šuľance.
Vybrali sme pre vás recept na parené buchty, aj recept na domáce šúľance alebo kokošky, tradičnú recept
Orechové šúľance
- Recept na 2 až 3 porcie
Recept pre vás
Recept na výborné orechové šúľance - ingrediencie
- 4 väčšie zemiaky
- 2 vajcia
- 1,5 hrnčeka polohrubej múky
- troška soli
- 1/4 hrnčeka mletých vlašských orechov (respektíve podľa chuti)
- 1/4 hrnčeka práškového cukru (respektíve podľa chuti)
- 60 gramov masla
Výborné orechové šúľance, recept na zemiakové šúľance s orechami. Foto - Jaja
Výborné orechové šúľance - postup receptu
- Zemiaky aj so šupkou uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. Cesto z nich môžeme totiž robiť až vtedy, keď budú studené.
- Ošúpané zemiaky buď pretlačíme lisom, alebo nastrúhame na strúhadle najemno. Pridáme vajcia a po trochách i múku. Hotové cesto drží pekne formu, ale ešte stále zostáva trochu lepkavé. Aby sa nám s ním na pracovnej ploche dobre pracovalo, pomúčime si ju.
- Zo zemiakového cesta urobíme dlhší valec a rozdelíme ho na niekoľko menších častí.
- Z každej časti takto na pomúčenej doske vyvaľkáme dlhý, tenký valček. Všetky potom pokrájame na menšie kúsky, z ktorých postupne šúľame šúľky. Aj keď to tak na prvý pohľad nevyzerá, procej je jednoduchý a pomerne rýchly.
- Šúľky pridáme do osolenej vriacej vody. Keď vyjdú hore, vyberieme ich sitkom a vyklopíme do misy. Do misy s hotovými šúľkami prídáme roztopené maslo, mleté vlašské orechy a práškový cukor. Poriadne premiešame.
Dobrú chuť. Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšie sladké palacinky s tvarohom
Recepty - Šúľance - Orechové šúľance