Najlepšie špenátové lasagne bez bešamelu - krok po kroku podľa overeného receptu z kuchyne portálu Ženy v meste.
Špenátové lasagne bez bešamelu
Nechutí vám bešamel alebo sa vám ho nechce variť? Pripravte si najlepšie šťavnaté špenátové lasagne so smotanovou omáčkou a strúhaným syrom. Vynikajúci recept bez bešamelu na úžasné lasagne bez mäsa z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Prajeme vám dobrú chuť.
Lasagne so špenátom chutia fantasticky nielen na obed, ale aj na večeru. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka recept nielen na rýchle a jednoduché lasagne bez bešamelu a predvarenia lasagní.
Máme pre vás pripravených aj mnoho ďalších úžasných a chutných receptov bez mäsa, fit receptov plných zeleniny, jednoduchých receptov na šaláty a nátierky.
Inšpirujte sa, stačí si len vybrať. Recepty bez mäsa, tradičné aj moderné so značkou Ženy v meste.
Recept pre vás fantastické cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom
Šťavnaté špenátové lasagne bez bešamelu
- Čas prípravy: 20 minút
- Čas pečenia: 40 minút
- Počet porcií: 4-5
Špenátové lasagne bez bešamelu - ingrediencie
- 450 g mrazeného špenátu
- dve plné hrste šalátu (môžete aj vynechať, mala som v chladničke, vitamínov nie je nikdy dosť)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 ks cibuľa strednej veľkosti
- 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti, môžeme aj viac)
- 200 g smotanová nátierka (100 g taveného syra)
- 200 ml smotana na varenie
- 400 ml mlieka
- 3-4 plné hrste strúhaného syra (môžeme zvoliť syr údený, mozzarellu, eidam, goudu)
- 9 plátov lasagní (cestoviny lasagne)
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, troška kurkumy (výborná na kĺby)
Najlepšie šťavnaté špenátové lasagne bez bešamelu. Foto - Nela
Šťavnaté špenátové lasagne bez bešamelu - postup receptu
- Najprv si pripravíme špenát. Na väčšiu panvicu pridáme olivový olej a cibuľu nakrájanú nadrobno. Orestujeme do sklovita, pridáme mrazený špenát. Podusíme.
- Pridáme roztlačený cesnak, soľ, korenie a kurkumu. K podusenému špenátu som pridala aj nakrájaný šalát. Ten nepotrebuje veľa času, stačí iba, aby sa sparil.
- K ochutenému špenátu pridáme smotanovú nátierku, ktorá omáčku jemne zahustí. Výborne sa hodí, ak ste tavené syry vylúčili zo svojho jedálnička kvôli zloženiu.
- Ďalej pridáme mlieko a omáčku necháme prevariť. Nakoniec prilejeme aj šľahačkovú smotanu smotanu, povaríme ešte 5 minút. Podľa potreby môžeme dochutiť.
- Pripravíme si misu alebo pekáč o veľkosti cca 20x28 cm. Najprv pridáme omáčku na celú plochu. Potom poukladáme pláty lasagní, ktoré nevaríme, nie je to potrebné.
- Na pláty rozvrstvíme ďalšiu špenátovú omáčku, dôkladne, aby boli pláty zakryté, a napili omáčky, keďže sa nevaria. Husto posypeme obľúbeným strúhaným syrom.
- Na syr pritlačíme ďalšie pláty lasagní, polejeme opäť omáčkou, opakujeme vrstvou nastrúhaného syra. Zatlačíme pláty, ktoré ostali a nalejeme zvyšnú omáčku.
- Nakoniec špenátové lasagne ukončíme poslednou vrstvou, a to hrubou vrstvou strúhaného syra. Výber syra je len na nás, môžeme zvoliť údený, ktorý dodá na chuti.
- Šťavnaté špenátové lasagne pečieme prikryté alobalom pri teplote 180 oC približne 30 minút. Potom ich odkryjeme a dopekáme ešte približne 10-15 minút dozlatista.
Tip na záver: Na prípravu našich šťavnatých špenátových lasagní môžeme zvoliť aj špenát čerstvý. Lasagne budú mať nielen krajšiu farbu, ale aj viac vitamínov. Budeme potrebovať 700 g čerstvých špenátových listov, ktoré nakrájame a podusíme rovnako ako špenát mrazený.
Vybrali sme recept na výborné cestoviny so syrovou omáčkou