Úžasná krémová hrachová polievka. Vyskúšajte tento skvelý recept z knihy Tak ma mama naučila [kliknite] na tradičnú hrachovú krémovú polievku.

Krémová hrachová polievka

Hrachová polievka patrí medzi tie najtradičnejšie v slovenskej kuchyni. Patrí zároveň medzi polievky, ktoré potešia naozaj každý deň a chutia veľmi často takmer všetkým.

Recept na jej prípravu prechádza už dlhé stáročia z generácie na generáciu. Nesmie teda chýbať ani v ponuke portálu Ženy v meste.

Vyskúšajte recept, ktorý sme vám priniesli v spolupráci s autorkou unikátnej kuchárskej knihy Tak ma mama naučila Luciou Chrenko. 🍲

Vyskúšajte aj tradičný recept na najlepšiu fazuľovú polievku

 

Krémová hrachová polievka - ingrediencie

Pre 4 osoby

  • 250 g suchého hrachu
  • 2-3 ks  petržlenu
  • 4-6 ks mrkvy
  • voda
  • soľ a čerstvo namleté čierne korenie

Na zápražku

  • 2 PL polohrubej múky
  • 2 PL oleja
  • 1 KL mletej červenej papriky
  • 100 ml vody

 

 

Úžasná krémová hrachová polievka, recept. Foto -  Tak ma mama naučila

Krémová hrachová polievka - postup receptu

  1. Do väčšej nádoby dáme variť hrach, očistený a nakrájaný petržlen a mrkvu. Zalejeme dvojnásobným množstvom vody ako je surovín v nádobe. Osolíme a varíme, kým hrach nie je úplne mäkký.
  2. Pomocou tyčového mixéra rozmixujeme všetky suroviny na hladkú kašu. Dochutíme čerstvo namletým čiernym korením.
  3. V menšej nádobe si urobíme zápražku.
  4. Do menšieho kastróla dáme olej, pridáme polohrubú múku a miešame dozlatista. Odstavíme zo sporáka a pridáme červenú papriku a vodu. Vymiešame do hladka.
  5. Hotovú zápražku vlejeme do vriacej polievky. Chvíľu ešte povaríme.

Dobrú chuť.  🍲👌

Vybrali sme pre vás aj recept na výborné zemiakové šúľance a lekvárové perky