Úžasná krémová hrachová polievka. Vyskúšajte tento skvelý recept z knihy Tak ma mama naučila [kliknite] na tradičnú hrachovú krémovú polievku.
Krémová hrachová polievka
Hrachová polievka patrí medzi tie najtradičnejšie v slovenskej kuchyni. Patrí zároveň medzi polievky, ktoré potešia naozaj každý deň a chutia veľmi často takmer všetkým.
Recept na jej prípravu prechádza už dlhé stáročia z generácie na generáciu. Nesmie teda chýbať ani v ponuke portálu Ženy v meste.
Vyskúšajte recept, ktorý sme vám priniesli v spolupráci s autorkou unikátnej kuchárskej knihy Tak ma mama naučila Luciou Chrenko. 🍲
Vyskúšajte aj tradičný recept na najlepšiu fazuľovú polievku
Krémová hrachová polievka - ingrediencie
Pre 4 osoby
- 250 g suchého hrachu
- 2-3 ks petržlenu
- 4-6 ks mrkvy
- voda
- soľ a čerstvo namleté čierne korenie
Na zápražku
- 2 PL polohrubej múky
- 2 PL oleja
- 1 KL mletej červenej papriky
- 100 ml vody
Úžasná krémová hrachová polievka, recept. Foto - Tak ma mama naučila
Krémová hrachová polievka - postup receptu
- Do väčšej nádoby dáme variť hrach, očistený a nakrájaný petržlen a mrkvu. Zalejeme dvojnásobným množstvom vody ako je surovín v nádobe. Osolíme a varíme, kým hrach nie je úplne mäkký.
- Pomocou tyčového mixéra rozmixujeme všetky suroviny na hladkú kašu. Dochutíme čerstvo namletým čiernym korením.
- V menšej nádobe si urobíme zápražku.
- Do menšieho kastróla dáme olej, pridáme polohrubú múku a miešame dozlatista. Odstavíme zo sporáka a pridáme červenú papriku a vodu. Vymiešame do hladka.
- Hotovú zápražku vlejeme do vriacej polievky. Chvíľu ešte povaríme.
Dobrú chuť. 🍲👌
Vybrali sme pre vás aj recept na výborné zemiakové šúľance a lekvárové perky