Výborná a chrumkavá haruľa, tradičný recept na tradičné jedlo z kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte skvelú pochúťku zo zemiakov.

Chrumkavá haruľa - fotorecept kliknite

Tradičná haruľa, alebo inak i zemiakové placky, sa v slovenských kuchyniach objavujú už po mnohé generácie. Niekoľko surovín a krátky čas prípravy ich doslova predurčujú ako ideálneho adepta pre hriešny gurmánsky pôžitok.

Určite ju všetci poznáte, jej prípravu zvládnete. Držíme palce a pri výsledku želáme dobrú chuť. Najlepšie chutia s kefírovým mliekom. 👌❤️🥔

 

Vybrali sme pre vás aj recept na pravé Liptovské bryndzové halušky

 

 

Chrumkavá haruľa – ingrediencie (2-3 porcie)

  • 600 gramov zemiakov (cca päť stredných kúskov)
  • 2 vajcia
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • 1 polievková lyžica majoránky
  • 0,5 kávovej lyžičky vegety
  • 0,5 kávovej lyžičky čierneho korenia
  • Slnečnicový olej alebo masť

 

 

Chrumkavá haruľa. Foto - Jaja

 

Tradičná chrumkavá haruľa – postup receptu

  1. Zemiaky najemno nastrúhame. Pridáme vajcia, soľ, čierne korenie, vegetu, majoránku, popučený cesnak a zmiešame.
  2. Pridáme múku na zahustenie zmesi a znovu premiešame. Na panvicu necháme rozohriať olej.
  3. Môžeme začať vyprážať haruľky. Tie opekáme dozlatista z oboch strán. Ja robím najradšej menšie kolieska, aby sa mi na panvici dobre otáčali.
  4. Haruľu ukladáme na tanier na papierové obrúsky, ktoré do seba vpijú prebytočný tuk z vyprážania. 

Podávame ideálne s kefírovým mliekom. Dobrú chuť! Tu je zase naša zemiaková haruľa na plechu.

Vyskúšajte aj recept na najlepšie zapekané zemiaky so zeleninou a syrom