Výborná a chrumkavá haruľa, tradičný recept na tradičné jedlo z kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte skvelú pochúťku zo zemiakov.
Chrumkavá haruľa - fotorecept kliknite
Tradičná haruľa, alebo inak i zemiakové placky, sa v slovenských kuchyniach objavujú už po mnohé generácie. Niekoľko surovín a krátky čas prípravy ich doslova predurčujú ako ideálneho adepta pre hriešny gurmánsky pôžitok.
Určite ju všetci poznáte, jej prípravu zvládnete. Držíme palce a pri výsledku želáme dobrú chuť. Najlepšie chutia s kefírovým mliekom. 👌❤️🥔
Vybrali sme pre vás aj recept na pravé Liptovské bryndzové halušky
Recept pre vás
Chrumkavá haruľa – ingrediencie (2-3 porcie)
- 600 gramov zemiakov (cca päť stredných kúskov)
- 2 vajcia
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 polievkové lyžice hladkej múky
- 1 polievková lyžica majoránky
- 0,5 kávovej lyžičky vegety
- 0,5 kávovej lyžičky čierneho korenia
- Slnečnicový olej alebo masť
Tradičná chrumkavá haruľa – postup receptu
- Zemiaky najemno nastrúhame. Pridáme vajcia, soľ, čierne korenie, vegetu, majoránku, popučený cesnak a zmiešame.
- Pridáme múku na zahustenie zmesi a znovu premiešame. Na panvicu necháme rozohriať olej.
- Môžeme začať vyprážať haruľky. Tie opekáme dozlatista z oboch strán. Ja robím najradšej menšie kolieska, aby sa mi na panvici dobre otáčali.
- Haruľu ukladáme na tanier na papierové obrúsky, ktoré do seba vpijú prebytočný tuk z vyprážania.
Podávame ideálne s kefírovým mliekom. Dobrú chuť! Tu je zase naša zemiaková haruľa na plechu.
Vyskúšajte aj recept na najlepšie zapekané zemiaky so zeleninou a syrom