Do zmenárne prišla s cheescakeom a marlenkou podľa vlastného receptu. „Marlenka je upečená zo špaldovej a ražnej muky, ktoré sú svojimi vlastnosťami výživnejšie a ľahšie spracovateľné pre organizmus ako pšeničná múka. Marlenka je bez salka s trstinovým cukrom a medom, čiže oveľa menej kalorickejšia,“ opisovala koláč, ktorý lahodil nielen žalúdku, ale aj oku.

 

 

Cheesecake bola fit verzia, s ricottou. „Oproti klasickému receptu s mascarpone má ricotta nízky obsah tukov aj kalórii, je bohatá na proteíny, má množstvo vápnika i vitamínov B. Je ideálna ako pri diétach, tak aj pre deti,“ vysvetľuje  foodblogerka Tinka Karmažín a je jasné, že má vysoké nároky na každé jedlo, ktoré pripraví.

 

 

Roky to pritom bolo pre ňu iba hobby. „Varila som spolu s mojou mami  a potom sama pre seba, pretože mne vyhovuje máloktorá reštaurácia. Veľmi si potrpím na kvalitné suroviny a zdravé, chutné jedlo. Nepotrebujem, aby ho bolo veľa, ale aby chuť a pocit po ňom bol dokonalý,“ hovorí Tinka.

 

 

Tinka Karmažín vyštudovala masmediálne štúdia odbor marketing a celú svoju profesijnú kariéru pracovala v obchodnej branži. „Prešla som si viacerými pozíciami, ktoré ma veľa naučili. Rokovania, vyjednávanie zmluvných podmienok  a práca s ľuďmi  je to, čo milujem a poháňa ma vpred. Je to neskutočne náročné, no zároveň obohacujúce“, konštatuje s nostalgiou. Keď šla na materskú, zariadila si čas tak, aby mohla popri starostlivosti o syna venovať, čo najviac času dobrému jedlu. Nechcela aby recepty zapadli prachom, tak vznikol foodblog tinkinerecepty.

 

 

Osloviť ľudí vie. Za rok a pol, čo má svoj foodblog má na facebooku viac ako 17-tisíc fanúšikov a patrí medzi top foodblogerov. „Môj foodblog je o vášni k vareniu, chcem priblížiť slovenskú kuchyňu ľuďom ozdravenú, sviežu, časovo nenáročnú a ideálne z lokálnych surovín. Zdravo, chutne a rýchlo je moje motto, pričom sa snažím tvoriť aj recepty pre ľudí, ktorí trpia viacerými intoleranciami.“, dodáva Tinka.

 

 

To, čo robí, jej dáva zmysel. „Chcem priniesť kvalitu a dobré jedlo priamo k ľuďom domov a pomôcť im zmeniť ich stravovacie návyky. Rada podporujem aj miestnych pestovateľov kvalitných potravín,“ hovorí Tinka.

 

 

Jej recepty nie sú len skvelé pre žalúdok, ale aj pre oko. „Kedysi som sa fotografovaniu venovala aktívne, je to moja vášeň. Preto som rada, že som sa k nemu mohla opäť vrátiť prostredníctvom foodstylingu. Fotografia je jediný autentický prostriedok, ktorým môžete ľudí zaujať, čiže je veľmi dôležitá. A, samozrejme, láska najprv prechádza okom až potom cez žalúdok“,  vysvetľuje ďalšiu dôležitú stránku úspechu fooblogerov.

 

 

Je rada, že môže robiť to, čo ju baví a napĺňa. „Páčilo by sa mi zostavovať zdravé a chutné jedálničky pre reštaurácie. A mať raz svoj útulný coctailbar s chutnými a zdravými domácimi maškrtami.“

 

 

Zo zmenárne išla s manželom na galavečer Krištáľové krídlo, na ktorom sa odovzdávajú uznania ľuďom, ktorí často zo svojho hobby urobili poslanie a sú prínosom pre našu spoločnosť. Tak ako v to verí aj Tinka Karmažín.  

 

Salón DNJ Beauty&Style

Vlasy: Lukáš Bielka

Vizáž: Viktória Král

Oblieka: Módny salón MiraMarce

 

Prečítajte si aj Zmenili sme ženu, ktorá emigrovala do Švajčiarska a po 20 rokoch začala na Slovensku odznova