Perfektné langoše z jogurtu, domáci recept. Ak majú vaše deti hostí, určite im budú chutiť langoše. Z cesta môžete urobiť aj sladké buchtičky.
Perfektné langoše z jogurtu, fotorecept kliknite
Langoše sú tradičné slovenské jedlo a slováci si ich často aj v googli hľadajú pod názvom langoše z trhu. Jednoducho ich majú radi.
Domáce langoše podľa receptu našej čitateľky Márie Mydlovej sme v redakcii portálu Ženy v meste ochutnali a veľmi nám zachutili. Takže sa musíme o recept podeliť. Používa sa v ňom aj jogurt (teda na nami zvolené množstvo dva).
Výsledok sa dá tradične jesť s cesnakom, kečupom alebo smotanou a syrom. Takže dámy a páni, nechajte si chutnať! Domáce langoše z jogurty vám určite chutiť budú. A rovnako na letnom kúpalisku ako doma. Vyskúšajte aj recept na cesto na langoše z chladničky.
Vyskúšajte aj recept na domáce pirohy ako od babičky 👌
Top recept
Perfektné langoše z jogurtu - ingrediencie
- 2 biele jogurty (200 g jeden)
- 800 gramov polohrubej výberovej múky (aká múka na langoše),
- 1,6 dcl mlieka (poloteplé)
- 42 g droždie (jedna kocka)
- štipka soli
Perfektné langoše z jogurtu, domáci recept. Foto - redakcia
Perfektné langoše z jogurtu - postup
- Mlieko a droždie dáme podkysnúť. Potom pridáme jogurty, soľ, múku a vypracujeme cesto, ktoré sa oddeľuje od misy. Keď je husté, pridáme ešte trošku mlieka.
- Dáme do mikroténového vrecka a necháme 2 hod. odpočívať v chladničke. Nechať ho môžeme v chlade aj niekoľko dní.
- Pozor: cesto poriadne vykysne, objem zväčší dvakrát. Podávame s cesnakom, kečupom alebo smotanou a syrom.
Dobrú chuť! ❤️
Vybrali sme pre vás aj recept na rezne v pohánkovej krupici s uhorkovo-mangovou omáčkou