Domáca tatarka. Vyskúšajte skvelý recept z kuchyne portálu Ženy v meste, ktorý sme pre vás pripravili v spolupráci s autorkou knihy Tak ma mama naučila.
Domáca tatárska omáčka, skvelý recept
Medzi veľmi obľúbené pochúťky v slovenských domácnostiach patrí určite aj tatárska omáčka. Pripravte si s nami jej zdravšiu verziu.
S portálom Ženy v meste sa o tento recept na výbornú domácu omáčku podelila Lucia Chrenko, autorka unikátnej kuchárskej knihy Tak ma mama naučila [kliknite].
Vyskúšajte jeden z knihy jej receptov, ktoré prepájajú tradičné časy s modernou dobou. Taký je aj tento recept na výbornú tatársku omáčku.
Vyskúšajte aj rýchly recept na chutný šalát s cottage cheesom, tuniakom a uhorkami
Recept pre vás
Tatarka z jogurtu - ingrediencie
- 1 žĺtok
- 1 KL panenského olivového oleja
- 1 KL plnotučnej horčice
- 1 KL práškového cukru
- 1 hustý biely jogurt (cca 200 g)
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- soľ a čerstvo namleté čierne korenie
Recept na domácu tatársku omáčku s jogurtom. Foto - Tak ma mama naučila
Domáca tatárska omáčka z jogurtu - postup receptu
- Pripravíme si vyššiu šálku na tatarku.
- V nej vymixujeme žĺtok a olivový olej do peny. Potom pridáme horčicu, cukor, soľ, čerstvo namleté čierne korenie a ešte spolu raz premixujeme.
- Biely jogurt už primiešavame iba ručne.
- Na záver dochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy.
Tip: Domáca tatarka je výborná aj k surovej a grilovanej zelenine alebo pečeným zemiakom.
Dobrú chuť. 😎
Vybrali sme pre vás aj recept na výborný mrkvovo-jablkový retro šalátik