Hruškový džem
3. Často miešam, aby sa mi zmes nepripálila. Vedľa na najväčšom ohrievači na vyššom stupni si zohrejem najväčšiu panvicu akú mám a postupne naberačkou prelejem z hrnca na panvicu tak zo šesť naberačiek. Zmes privediem do varu, stále miešam, až kým sa voda nevyparí. Potom už varím na strednom stupni. Znakom dokonalosti vašej práce je, ak na panvici vznikne hustá hmota, cez ktorú, keď prejdete vareškou, vytvorí sa na dne panvice akási pomyslená čiara. Ešte horúce dávam do pohárom, ktoré na 10 minút otočím na vrchnák, aby sa džem sterilizoval. Potom otočím späť a do druhého dňa nechám fľaše sterilizovať pod dekou. Foto - Lucia Tomečková
Dobrú chuť! 🍐Vyskúšajte aj recept na chutný bazový sirup ako od mamy