Špíz so šampiňónmi v rúre
3. Výbornou prílohou sú opekané zemiaky, ktoré si pripravíte tak, že ich očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť. Keď zovrú, scedíme, okoreníme grilovacím korením, alebo korením na pečené zemiaky, pridáme bravčovú masť. Premiešame, dáme na plech a pečieme pri teplote 180o C do zlatista. Môžeme si pripraviť aj zeleninový šalát, napr. mrkvový. Mrkvu si očistíme, nastrúhame. Osolíme, rukou potlačíme, aby sa uvoľnila šťava. Pripravíme si nálev. Do vody pridáme cukor, citrónovú šťavu a olivový olej. Spojíme, prípadne dochutíme, necháme trošku postáť na chladnom mieste. Foto - Nela
Dobrú chuť. 🍢 Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú plnenú papriku bez ryže pečenú v rúre, RECEPT po francúzsky