Recept na polievku s mäsovými guličkami
2. A začneme s prípravou polievky. Cibuľu nakrájame nadrobno. Na masle alebo olivovom oleji ju opražíme do sklovita. Pridáme nakrájanú mrkvu a restujeme na miernou ohni cca 5 minút. Opražená mrkva nám polievku pekne zafarbí. Odstavíme. Zasypeme mletou červenou paprikou, premiešame.
K orestovanej mrkve pridáme mrazenú kukuricu. Zeleninu zalejeme vodou (cca 2 l) a necháme variť. Opatrne vkladáme malé guľky z mletého mäsa, ktoré si tvarujeme prstami. Polievka nesmie prudko vrieť, aby sa knedličky nerozpadli. Vývar dochutíme soľou, mletým čiernym korením, celou (drvenou) rascou, vegetou, troškou kurkumy (výborná na kĺby). Pridáme celý alebo rozpolený cesnak. Foto - Nela