Koložvárska kapusta
3. Druhú polovicu nakrájanej cibule orestujeme do sklovita na olivovom oleji (2 polievkové lyžice) alebo na lyžici masti ku ktorej pridáme na kocky nakrájaný kúsok slaniny. Stiahneme zo sporáka. Pridáme mletú červenú papriku (1 zarovnanú polievkovú lyžicu). Kapustu, ak je príliš kyslá, premyjeme. Môžeme aj nakrájať. Potom ju pridáme k cibuľovému základu. Ochutíme drvenou rascou, troškou mletého čierneho korenia, prípadne trošku dosolíme. Záleží na chuti kapusty. Restujeme cca 15 minút, podľa potreby podlejeme vodou, aby nebola suchá.
Ryžu si uvaríme v osolenej vode ako cestovinu. Varíme do polomäkka cca 10-15 minút. Následne scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Foto - Nela