Recept na pečené buchty
3. Maslo si rozpustíme. Plech alebo misu na pečenie (veľkosť cca 23x33 cm) si potrieme silnejšou vrstvou masla. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Narežeme štvorčeky cca 6x6 cm. Na každý štvorček navrstvíme slivkový alebo ľubovoľný hustý lekvár. Môžeme si pripraviť aj tvarohovú plnku (tvaroh, žĺtok, cukor, trošku maizeny). Konce pritlačíme spolu, dáme pozor, aby lekvár ostal uzavretý v buchte, postláčame, aby sa buchtička uzavrela. Potrieme z každej strany roztopeným maslom (aby sa buchty po upečení pekne oddeľovali) a zlepenou časťou dole ukladáme postupne vedľa seba na plech. Potrieme ešte roztopeným maslom a necháme približne 20 minút podkysnúť.