Hamburger z morčacieho mäsa
2. Grilovaciu panvicu potrieme olejom, rozohrejeme. Ruky si namočíme v studenej vode a z pripraveného mletého mäsa vytvarujeme hrubšie placky. Na panvici ich opekáme z každej strany cca 4 minúty, podľa potreby. Keď mäso do polovice zbelie a zo spodnej časti bude zlatistej farby, vtedy ho otočíme na druhú stranu. Žemľu prerežeme napoly. Obe časti, ktoré sú prerezané, nasucho opečieme na panvici. Hamburger bude oveľa chutnejší, omáčka sa nevpije do žemle a bude aj chrumkať. Spodnú časť žemle potrieme kečupom, horčicou alebo dresingom. Obložíme šalátom, položíme opečené mäso, na neho plátok syra a nakrájanú zeleninu. Hornú časť žemle taktiež potrieme dresingom a hamburger prikryjeme. Stlačíme, papáme a vychutnávame. Pravý domáci chutí úžasne. Foto - Nela