Hamburger z morčacieho mäsa
1. Morčacie mäso umyjeme, osušíme, pomelieme. Môžeme si zakúpiť aj hotové mleté mäso. Cibuľu nakrájame nadrobno. K pomletému morčaciemu mäsu pridáme vajce, cibuľu (dodá mäsku na šťavnatosti), prelisovaný cesnak (nemusí byť) a obľúbené koreniny. Dôkladne premiešame. Mäso necháme postáť v chlade aspoň jednu hodinu, najlepšie cez noc. Hamburger bude oveľa chutnejší. Pripravíme si zeleninu, ktorú umyjeme, paradajku, papriku, červenú cibuľu natenko nakrájame, z ľadového šalátu oddelíme listy. Syr nakrájame, alebo použijeme plátkový. Ak zvolíme zdravý dresing, pripravíme si ho tak, že si do bieleho jogurtu primiešame horčicu, trošku soli, nadrobno nakrájané uhorky, môžeme aj čerstvé bylinky podľa chuti (bazalka, oregano, petržlenová vňať). Foto - Nela