Zázvorový sirup
4. Pridáme kyselinu citrónovú, zamiešame a nalievame do pripravených pohárov. Rýchlo zatiahneme viečko a otočíme hore dnom na 20 min. Sirup tak sterilizujeme.
Nesnažte sa uvariť viac sirupu naraz, ako z 2 kg. Inak si nebudete ruku, hlavne jej zápästie, cítiť aspoň týždeň. Ak spracúvate viac zázvoru, určite to robte v rukaviciach a nikdy si potom, aj pár hodím, nešúchajte oči. Ja som mala pocit, že mi vypáli zreničku alebo sa moje modré oči minimálne prefarbia na čierne. Viem, o čom píšem, tak si nechajte poradiť. Nebol to príjemný pocit. Hlavne bolestivý. Foto - Lucia Tomečková
Dobrú chuť. ⚡️ Vyskúšajte aj recept na výbornú slivkovú nutelu, originálny domáci RECEPT